Je Innerlijke Familie: Een Diepgaande Reis met het Innerlijke Familie Kaartspel

Heb je je ooit afgevraagd waarom je soms innerlijke conflicten ervaart? Of waarom bepaalde patronen zich steeds herhalen in je leven? Het antwoord zou kunnen liggen in je innerlijke familie – een concept dat de dynamiek van je persoonlijkheid verkent door middel van verschillende ‘familieleden’: de man, de vrouw, het jongetje en het meisje.

Het idee van de innerlijke familie is gebaseerd op het werk van psycholoog en therapeut Richard Schwartz, die de Internal Family Systems (IFS) therapie ontwikkelde. Deze benadering stelt dat onze geest bestaat uit verschillende delen of ‘delen’, die elk hun eigen gedachten, gevoelens en behoeften hebben. Door deze delen te verkennen en te begrijpen, kunnen we meer inzicht krijgen in onszelf en onze reacties op de wereld om ons heen.

Een praktisch en diepgaand hulpmiddel om met je innerlijke familie te werken is het Innerlijke Familie Kaartspel. Dit spel is ontworpen om de verschillende delen van je persoonlijkheid te verkennen en te begrijpen, en om een dialoog tussen hen te faciliteren. Door middel van verschillende kaarten vertegenwoordigend voor de verschillende familieleden, hun kwaliteiten en valkuilen, kun je op een speelse en intuïtieve manier in contact komen met je innerlijke wereld.

Het mannelijke deel van je innerlijke familie kan bijvoorbeeld staan voor daadkracht, rationaliteit en bescherming, terwijl het vrouwelijke deel kan symbool staan voor intuïtie, empathie en zorgzaamheid. Het jongetje vertegenwoordigt vaak speelsheid, creativiteit en spontaniteit, terwijl het meisje staat voor kwetsbaarheid, emotie en verbinding.

Door te onderzoeken welke kwaliteiten en valkuilen bij jou van invloed zijn, kun je bewuster worden van je gedrag en keuzes. Misschien merk je dat je te veel leunt op het mannelijke deel van jezelf, waardoor je je afsluit voor emoties, of misschien ontdek je dat je het meisje in jezelf meer ruimte zou kunnen geven om kwetsbaarheid toe te laten.

Het streven naar balans binnen je innerlijke familie kan leiden tot meer harmonie, veerkracht en zelfacceptatie. Als alle delen van jezelf gehoord en erkend worden, kun je meer in contact komen met je authentieke zelf en je volledige potentieel omarmen.

Op 18 mei krijg je de kans om (opnieuw) kennis te maken met innerlijk familie en systemisch werk tegen een speciaal aanbiedingstarief. Dit is een uitnodiging om dieper in contact te komen met je innerlijke wereld en de kracht van je innerlijke familie te ontdekken. Ik ontmoet je graag tijdens deze bijzondere reis naar zelfontdekking en groei.

BeantwoordenDoorsturenReactie toevoegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven